Salamander Blu Evolution

Системата Blu Evolution е разработена от концерна SALAMANDER и се произвежда само в Германия. Проектирана е за постигане на максимални коефициенти на топло- и звукоизолация. Отговаря на стандарта и всички изисквания за пасивни къщи.
Притежава Първокласно качество – Профилите Salamander напълно отговарят на немския стандарт за качество – RAL GZ 716/ т. 1 и т. 7, както и на европейската норма EN 12608:2003. Blu Evolution са профили от най-висок клас А.
Позволява изработване на големи конструкции на една каса поради здравината си и е изключително устойчива на агресивни атмосферни влияния включително сол.
Blu Evolution позволява да се проектират ценово – ефективни прозорци за пасивна къща благодарение на уникалния си коефициент на топлопреминаване Uf=0.95 W/m2K при стандартно изпълнение на прозорците.
При изпълнение на врати и прозорци според всички технически изисквания и препоръки за пасивни къщи, коефициента на топлопреминаване достига до завидните за бранша Uf=0.72 W/m2K .
Брилянтна повърхност и искрящо бял цвят на профила – „Salamander“ особено се гордее със специалната си рецептура за постигане на брилянтната повърхност и искрящо белия цвят на профила, несравним с останалите марки на пазара.
Благодарение на уникалната работа на инженерите от SALAMANDER – Blu Evolution, голямата конструктивна ширина на профила от 92 мм, височина на каса и крило от 118 мм и здравината на профила Саламандър превъзхожда своите конкуренти.
Освен в топлозолацията, Blu Evolution e лидер и в цветовите комбинации позволявайки избор от голям брой цветове.
За декориране на профилите в цветова гама, състояща се от над 1600 цвята, производителят влага висококачествено декориращо фолио от реномираните марки Renolit и Cova, при стриктно спазени изискванията на стандарт RAL – GZ/716 т. 7.